Hukuka aykýrý arsada ihale tamamlandý!
Ýstanbul Yenibosna?daki TUSKON´un hukuka aykýrý dediði 36 dönüm arsanýn ihalesini 440 milyon teklif sunan Baþ Yapý ve Doða Þehircilik kazandý.
Kategori : Sektörden Haberler
05 Kasým 2014 09:07
23593 kere okundu.
Hukuka aykýrý arsada ihale tamamlandý!
Ýstanbul Yenibosna?daki TUSKON´un hukuka aykýrý dediði 36 dönüm arsanýn ihalesini 440 milyon teklif sunan Baþ Yapý ve Doða Þehircilik kazandý.
Kategori : Sektörden Haberler
05 Kasým 2014 09:07
23593 kere okundu.
EMLAK Konut Gayrimenkul Yatýrým Ortaklýðý, geçen hafta Ýstanbul Yenibosna’da 36 bin 174 metrekare büyüklüðündeki arsasýný gelir paylaþýmý modeliyle ihaleye çýkardý. 12 firmanýn teklif verdiði ihale dün sonuçlandý.
 
Ýlk oturuma katýlan 5 firma 2. oturuma katýlmazken, 3 firmada çekildi. Ýhaleyi  440 milyon liralýk teklif veren Baþ Yapý ve Doða Þehircilik kazandý. Þirket,  Emlak Konut GYO’ya yüzde 39 oranýnda 171 milyon 600 bin lira teklif etti.
 
Tartýþma yaratan arsa 1997 yýlýnda Ýstanbul Sanayi Odasý’na (ÝSO) verilmiþ, ÝSO imar sorunun çözemeyince iade etmiþti. Sonrasýnda ise arsa Türkiye Ýþadamlarý ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON) kiralandý.
 
Geçtiðimiz hafta ihale süreci baþlayýnca duruma itiraz eden TUSKON, kendilerine tahsis edilen arsanýn haksýz þekilde ön izin süresi uzatýlmadan ellerinden alýndýðýný iddia etti. Ýhalenin usulsüz olduðu iddialarýný reddeden Emlak Konut ise arsayý TOKÝ’den satýn aldýklarýný, ihale sürecini durdurmaya yönelik herhangi bir mahkeme kararý olmadýðýný açýkladý. Arsanýn asgari bedeli 63 milyon 564 bin 95 lira olarak belirlenirken, ihaleye katýlan Dað Mühendislik Emlak Konut’a 145 milyon 250 bin lira, Eroðlu Yapý-Erkaner Mühendislik 147 milyon lira, Gül Ýnþaat 166 milyon 950 bin lira, Dap Yapý 141 milyon 750 bin lira önerdi.
 
KONUT, OTEL VE OFÝSE UYGUN
 
10 yýldýr inþaat sektöründe olduklarýný söyleyen Baþ Yapý Yönetim Kurulu Baþkaný Musa Baþ, “ Bugüne dek Ankara, Trabzon ve Van’da 5 bin konutun inþasýný tamamladýk. Van Deprem Konutlarý’nda da imzamýz bulunuyor. Baþ Yapý olarak, bizim ikinci Emlak Konut GYO projemiz olacak. Ýhalesini kazandýðýmýz Yenibosna arsasý, konut, ticari ve turizm projeleri geliþtirmeye müsait. Burasý için planladýðýmýz projeler var. Bölgeye ve Ýstanbul’a deðer kazandýracak estetik bir proje geliþtirmek öncelikli amaçlarýmýzdan. Bu projemizin yaný sýra yine Emlak Konut GYO ortaklýðýyla Ankara’da Sofa Loca projemizi hayata geçiriyoruz. Ankara’nýn ilk Emlak Konut GYO ortaklý projesi olarak öne çýkan projemizde ön talep toplamaya baþladýk” dedi.
 
Kaynak: Hürriyet

#