Yatýrým için kimsenin aklýnýn ucuna dahi gelmeyen bölgeler, dev projelerle birlikte yatýrýmcýlarýn gözdesi haline geliyor.

'/> Ýstanbul´dan ev almak isteyenler bu ilçelere dikkat! - Kategori : Sektörden Haberler - Emlak Haberleri - Emlak'ta Son Dakika, Emlak Piyasasý - VERi EMLAK
Ýstanbul´dan ev almak isteyenler bu ilçelere dikkat!

Yatýrým için kimsenin aklýnýn ucuna dahi gelmeyen bölgeler, dev projelerle birlikte yatýrýmcýlarýn gözdesi haline geliyor.


Kategori : Sektörden Haberler
29 Temmuz 2013 11:31
17851 kere okundu.
Ýstanbul´dan ev almak isteyenler bu ilçelere dikkat!

Yatýrým için kimsenin aklýnýn ucuna dahi gelmeyen bölgeler, dev projelerle birlikte yatýrýmcýlarýn gözdesi haline geliyor.


Kategori : Sektörden Haberler
29 Temmuz 2013 11:31
17851 kere okundu.

Ýstanbul´da yýllardýr yatýrým için önerilen kliþeleþmiþ bölgelerde yatýrým yapmak artýk eskisi gibi çok cazip deðil. Çünkü yeni projeler Ýstanbul´un merkezinde yer alan ilçelerin aksine þehrin dýþýna doðru olan bölgelerde yükselmeye baþlýyor.

 
Son açýklanan Çýlgýn Proje; Kanal Ýstanbul, 3. köprü, 3. havalimaný, Kuzey Marmara Otoyolu ve iki yeni þehir projesi de Ýstanbul´un merkezi bölgelerine uzak noktalara konumlandýrýlmalarýndan ötürü yatýrýmcýyý kendisine doðru çekiyor. Zaten bu dev projelerin uygulanacaðý alanlara yüzeysel olarak bakýldýðýnda da bir birinden uzak olmayan ve bir birini tamamlayan projeler olduðu ortaya çýkýyor. Bu da akýllara havalimaný, köprüsü, denizi ve yerleþim alanlarý ile þehrin kuzeyinde ´´Geleceðin Ýstanbul´u mu þekilleniyor?´´ sorusunu getiriyor.
 
Yatýrým noktasýnda ulaþým faktörünü ön planda tutanlarýnda içi rahat olsun. Çünkü ileriye dönük ulaþým projelerine ve yatýrýmlara bakýldýðýnda çok kýsa zaman içinde Ýstanbul´un her tarafýna çok rahat bir þekilde ulaþýmýn saðlanacaðý da çok net bir þekilde görünüyor. Sadece raylý sistemler noktasýnda ÝBB raylý sistemler müdürlüðünün hali hazýrda devam eden metro çalýþmalarýna ilave olarak 20´ye yakýn yeni metro hattý projesi bulunuyor.
 
Ýstanbul´da gayrimenkul sektörünü etkileyen çok önemli geliþmelerin yaþandýðýný ve 3. havaalimaný, 3. köprü, yeni þehir projeleri, kentsel dönüþüm alanlarý ile öne çýkan yeni cazibe merkezlerinin olduðunu söyleyen TSKB Gayrimenkul Deðerleme A.Þ. Genel Müdür Yardýmcýsý Hüsniye Boztunç, mevcut yapý ve yerleþim yoðunluðunun yapýlan yatýrýmlar ile kuzeye kayacaðýnýn altýný çizerek, Çatalca, Arnavutköy, Sarýyer, Ümraniye Sancaktepe, Tuzla ve Pendik´in yeni yatýrýmlara açýk bölgeler olduðunu ve yeni projelerin tam anlamýyla hayata geçmesiyle birlikte bu bölgelerdeki arsa fiyatlarýnýn tavan yapacaðýný söyledi.
 
Köprü ve havalimaný çevresinde fiyatlar uçtu
 
Üçüncü köprü ve üçüncü havalimanýnýn yakýnlarýnda yer alan bölgelerin ulaþýmlarýnýn çok daha kolaylaþacak olmasý nedeniyle bu bölgelerin daha da deðerleneceðinin düþünüldüðünü vurgulayan Boztunç, bu bölgelerde yer alan gayrimenkullerin metrekare fiyatlarýnda projeler açýklanmadan önceki rakamlara göre neredeyse iki katý oranýnda artýþ yaþandýðýný söyledi.
 
Arnavutköy dikkat çekiyor
 
Ýstanbul´da kaçak yapýlaþmanýn yoðun olduðu bölgelerin baþýnda Arnavutköy´ün yer aldýðý, fakat 3. havalimanýna yakýnlýðý ve 3. köprünün baðlantý yollarýnýn üzerinde yer almasý nedeniyle tüm gözlerin üzerine çevrildiði bir bölge haline dönüþtüðünü ifade eden Boztunç, bölgedeki arsalarýn fiyatlarýnda yaþanan artýþlarýn da çok dikkat çekici olduðunu dile getirdi.
 
4 bölgede yüzde 70 artýþ oldu
 
Yapýmý planlanan 3.havaalaný çevresinde özellikle de Tayakadýn, Durusu, Yeniköy ve Karaburun bölgelerindeki fiyatlarda ortalama yüzde 50 ile 70 oranýnda bir artýþ yaþandýðýný sözlerine ekleyen Boztunç, kýsa süre içinde ciddi oranda artýþlar yaþanan bu bölgenin Avrupa Yakasý´nda yeni projelerden etkilenecek en önemli bölgelerden biri haline dönüþeceðini vurguladý.
 
Güvenlik ve lüksün vazgeçilmez adresi Sarýyer olacak
 
3. köprünün geçeceði güzergâh üzerinde yer alan Sarýyer´in de son dönemde prim yapan bölgeler arasýnda yerini aldýðýný dile getiren Boztunç, gelecekte Ýstanbul deprem haritasýnda en saðlam bölge olarak görülen Sarýyer´in güvenlik ve lüksü bir arada isteyenler için vazgeçilmez olacaðýný belirterek, özellikle de Zekeriyaköy ile Uskumruköy bölgesinin imar çalýþmalarý ve tünel inþasý sonrasýnda popülaritesini arttýðýný ifade etti.
 
Eski balýkçý köyünün kaderi deðiþiyor
 
3. köprünün Anadolu Yakasý´ndaki ayaðýnda yer almasý planlanan Poyrazköy´ün eski bir balýkçý köyü olduðunu ve köyde yer alan arazilerin geçmiþte metrekaresinin 80 TL´den satýldýðýný ifade eden Boztunç, projeler sonrasý bu bölgedeki arsa fiyatlarýnýn metrekare birim fiyatýnýn da 150 TL´lere ulaþtýðýný belirterek bu rakamýnda ileriki zamanlarda çok üst seviyelere çýkacaðýný öngördüklerini söyledi.
 
Sancaktepe´de nasibini alýyor
 
3.köprü´nün geliþtireceði bölgeler arasýnda yerini alan Sancaktepe´de de, arazi fiyatlarýnýn son yýllarda bölgede artýþ gösteren konut projeleri nedeniyle zaten yükselme eðiliminde olduðunu söyleyen Boztunç, köprünün güzergahý üzerinde yer almasý nedeniyle bölgenin öneminin biraz daha arttýðýný dile getirerek; ´´Öyle ki geçmiþte arazi m2 fiyatlarý 75-80 TL iken, þimdi fiyatlar 140-160 TL´ler arasýnda deðiþiyor.´´ dedi.
 
Ýki dev þehrin kurulacaðý yerler önemli
 
Ýstanbul´da çok merkezli bir kentsel yapý oluþturmak amacý ile, kendi içerisinde her türlü kentsel ihtiyacý barýndýran ancak ulaþým planlarý ile ana kent merkezine entegre edilmiþ alt ölçekli iki yeni þehrin kurulmasýnýn planlandýðýný belirten Boztunç, yeni þehir projelerinden birinin Avrupa Yakasý´nda 3. havaalaný çevresinde planlanmakta olduðunu ve havaalanýnýn maksimum bir milyon nüfuslu yeni bir öneri kentle çevrelenmesi beklendiðini söyleyerek, ikinci yeni þehir projesinin ise Anadolu Yakasý´nda Sabiha Gökçen Havaalaný 2. pist projesi ile birlikte Tuzla´da hayata geçirilmesinin planlandýðýný söyledi. Boztunç, yatýrýmcýlarýn bu noktalarýda takip etmesi gerektiðinin altýný çizerek, kurulacak yeni þehirlerin her yönüyle civarýnda bulunan bölgelere artý saðlayacaðýný ve katma deðer yaratacaðýný ifade etti.
 
Ev almak isteyenler bu ilçelere dikkat!
 
Yeni ev sahibi olacak orta ve alt gelir düzeyine sahip vatandaþlara, Avrupa Yakasý´nda Halkalý, Baþakþehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Arnavutköy, Anadolu Yakasý´nda ise, Çekmeköy, Sultangazi, Sancaktepe, Tuzla ve Pendik gibi yeni geliþim gösteren yerlere yönelmelerini öneren Boztunç, bu bölgelerin merkeze uzak alanlarda bulunmasýndan ötürü ilk zamanlar iþ-ev mesafesi ve ulaþým zorluðu sýkýntý yaþatabileceðini ancak hali hazýrda ulaþým noktasýnda gerçekleþtirilmesi planlanan projelere bakýldýðýnda bu sýkýntýlarýn da çok kýsa zaman dilimleri içinde çözüleceðinin görüldüðünü ifade etti. Boztunç, belirtilen ilçelerde yer alan projelere yatýrým yapanlarýn gelecekte çok karlý çýkacaðýný da sözlerine ekledi.
 
Boztunç, ayrýca son zamanlarda gündemde olan Kentsel Dönüþüm Yasasý ile yeniden gündeme gelen bölgelerdeki eski yapýlarýn da araþtýrýlmasý ve oralardaki fýrsatlarýn da kollanmasý gerektiðini söyledi.
 
Küçük alanlý konutlara yatýrým yapýn
 
Yatýrým yapmak amacý ile konut alacaklarýn küçük alanlý konutlara yatýrým yapmalarýný öneren Boztunç, birçok projede çok sayýda 1+0 ve 1+1 konut sayýsý olduðunun görüldüðünü belirterek; ´´Satýþ hýzýna baktýðýmýz zaman da bu tip konutlarýn çok daha hýzlý satýldýðý görülmektedir. Bunun en önemli sebebi kuþkusuz konutun fiyatýnýn satýn alma gücünü desteklemesidir. Küçük alanlý konutlarýn ilk el satýþ hýzlarý oldukça baþarýlýdýr.´´ dedi.
 
Lansman indirimlerini kaçýrmayýn
 
Yatýrým yapmak isteyenlerin özellikle projelerin satýþa çýktýðý ilk zamanlarý kollayarak bu zamanlar alým yapmalarýný öneren Boztunç, konut projelerinde satýþ stratejisinin inþaat süresince belirli zaman dilimi veya belirli bir satýþ sayýsý yakalandýðýnda fiyat artýþý yapmak olduðunu ifade etti. Boztunç, bir projenin lansmaný zamanýnda konut alan bir kiþinin proje tamamlandýðýnda minimum %20-30 oranýnda primi saðlayacaðýný da söyledi.
 
 
 
Emlak Jet Haber

#