Konut alýrken bir ev sahibi olmanýn mutluluðuna kapýlýp önemli detaylarý unutmamak ve çok iyi araþtýrma yapmak gerekiyor. Aksi halde sonuç piþmanlýk olabiliyor. '/> ?Konut alýrken dikkatli olun ve iyi araþtýrýn" - Kategori : Gayrimenkul Rehberi - Emlak Haberleri - Emlak'ta Son Dakika, Emlak Piyasasý - VERi EMLAK
?Konut alýrken dikkatli olun ve iyi araþtýrýn"

Konut alýrken bir ev sahibi olmanýn mutluluðuna kapýlýp önemli detaylarý unutmamak ve çok iyi araþtýrma yapmak gerekiyor. Aksi halde sonuç piþmanlýk olabiliyor.


Kategori : Gayrimenkul Rehberi
07 Haziran 2013 03:36
17200 kere okundu.
?Konut alýrken dikkatli olun ve iyi araþtýrýn"

Konut alýrken bir ev sahibi olmanýn mutluluðuna kapýlýp önemli detaylarý unutmamak ve çok iyi araþtýrma yapmak gerekiyor. Aksi halde sonuç piþmanlýk olabiliyor.


Kategori : Gayrimenkul Rehberi
07 Haziran 2013 03:36
17200 kere okundu.

Konut kredisi faizlerinin düþmesi ve projelerdeki yeni kampanya dönemleri ile birlikte yastýk altýndaki paralar gayrimenkul yatýrýmýna dönmeye baþladý. Ayrýca bahar aylarý satýþ ofislerini ziyaret ederek projeleri gezmek için de en uygun zaman. Ancak konut alýrken bir ev sahibi olmanýn mutluluðuna kapýlýp önemli detaylarý unutmamak ve çok iyi araþtýrma yapmak gerekiyor. Aksi halde sonuç piþmanlýk olabiliyor. Konut tercihinde binanýn zemininden projenin konumuna, iskanýndan net ve brüt metrekaresine, sosyal donatýlarýndan proje sahibi firmaya kadar araþtýrýlmasý gereken birçok konu var. Ýnþaat sektöründe 25 yýldýr pek çok projeye imza atan Yalçýntepe Group Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Yalçýntepe, konutta doðru tercih için dikkat edilmesi gereken bu püf noktalarýný anlattý.

 
Konut alýrken zeminin ve binanýn saðlamlýðý çok önemli!
 
Ýster yatýrým ister kullaným amaçlý olsun konut tercih edeceklerin projenin kendisi kadar zeminini de incelemeleri gerektiðini söyleyen Yalçýntepe Group Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Yalçýntepe, “Binanýn balçýk mý, kum mu yoksa kaya zeminde mi olduðu öðrenilmeli. Proje henüz inþaat aþamasýndaysa zemin raporuna da bakýlabilir. Ardýndan proje de ayný titizlikle incelenmeli. Binanýn tekniðine uygun yapýlmasý, çok iyi bir statik projeye sahip olmasý gerekiyor. Bir deprem ülkesi olduðumuzu asla unutmamalýyýz. Bu yüzden zeminin saðlamlýðý ve binanýn Deprem Yönetmeliði’ne uygun olmasý hayati önem taþýyor.” dedi.
 
Merkezi konum hem kolaylýk hem kârlýlýk demek!
 
Tercih edilecek projenin ulaþým araçlarýna, ihtiyaca göre havaalaný, okul ya da hastanelere yakýn olmasýnýn önemine deðinen Mehmet Yalçýntepe, doðru lokasyonlarda yer alan projelerde hem hayatýn kolaylaþacaðýný hem de konumu sayesinde projenin deðerinin artýracaðýný belirtti.
 
Konut alýnabilecek bölge alternatifleri birden fazla ise o bölgedeki deðer artýþlarýnýn ve kira gelirlerinin incelenebileceðini söyleyen Yalçýntepe, Marmara depreminden sonra inþa edilmiþ olan ya da mümkünse yeni olan konutlarý tercih etmenin avantajlý olduðuna dikkat çekti.
 
Net ve brüt metrekare arasýndaki fark büyük önem taþýyor
 
Konut alýrken en yanýltýcý unsurlardan birinin metrekareler olduðunu ifade eden Yalçýntepe, “Dairenin net ve brüt metrekareleri mutlaka öðrenilmeli. Brüt metrekareye hangi alanlarýn ilave edildiðini tespit edip, brüt metrekare ile net metrekareyi kýyaslamak gerekiyor. Bazý projelerde kat bahçeleri, teraslar ve koridorlar gibi iskan edilemeyecek alanlar iskan içerisine katýlýyor. Bu yüzden son kullanýcý, net kaç metrekare aldýðýný bilmeli ve bu da tapuda yazmalý.” þeklinde konuþtu.
 
Konutlarda metrekarelerin odalara ne þekilde bölündüðünün dikkat edilmesi gereken baþka bir püf noktasý olduðunu anlatan Yalçýntepe, “Evde yaþayacak kiþi sayýsý kaç olursa olsun konfor metrekarenin doðru bölünmesi ile saðlanýr. Kimi projelerde 100 metrekareden küçük bir alan bile 3+1 olabiliyor. Bu durumda ev sahipleri küçük ve kullanýþsýz, hiçbir þeyi sýðdýramadýklarý odalarla karþý karþýya kalýyor. Metrekare özellikleri dýþýnda evin inþa planý da çok önemli... Biçimsiz yapýlmýþ bir salon kaç metrekare olursa olsun kullanýþlý olmayabilir.” açýklamasýnda bulundu.
 
Projeyi de iyi inceleyin inþa eden firmayý da…
 
“Ev alýrken önemli olan noktalardan biri de projeyi inþa eden firmanýn  güvenilirliði ve geçmiþidir.” diyen Mehmet Yalçýntepe, sektörde uzun yýllar hizmet vermiþ, verdiði sözlere sadýk olan firmalarý tercih etmek gerektiðini vurguladý. 
 
Konut alýrken sadece görünen yüzeylere deðil detaylara da dikkat ekmek gerektiðini söyleyen Yalçýntepe, sonradan sürprizlerle karþýlaþmamak için; “Konutun ses yalýtýmý ya da artýk zorunlu olan ýsý yalýtýmý var mý? Bina ve konutun inþaat malzemesinin kalitesi nedir? Projenin sosyal donatýlarý nelerdir? Mevcut aidat ne kadar?.” gibi sorularýn sorulmasý gerektiðini belirtti. 
 
Ev de alýn komþu da!
 
Proje genelindeki müþteri profili ile ileride komþu olunacaðýna dikkat çeken Yalçýntepe, ev sahibi olunduðunda ortak alanlarýn paylaþýlacaðý komþular, sosyal ve mutlu bir yaþam için önemli bir etken. Projenin müþteri profili doðru deðerlendirilmeli ve birlikte yaþamak isteyeceðiniz bir sosyal çevre olup olmadýðý dikkatlice gözlemlenmeli.” dedi.
 
 
 
EmlakJet Haber

#