Ýstanbul´da Asya ile Avrupa´yý birbirine baðlayacak 3. köprünün temeli atýlýyor. Cumhurbaþkaný Gül, 3. Boðaz köprüsünün adýnýn Yavuz Sultan Selim olacaðýný söyledi.

'/> 3. köprünün adý belli oldu! - Kategori : Sektörden Haberler - Emlak Haberleri - Emlak'ta Son Dakika, Emlak Piyasasý - VERi EMLAK
3. köprünün adý belli oldu!

Ýstanbul´da Asya ile Avrupa´yý birbirine baðlayacak 3. köprünün temeli atýlýyor. Cumhurbaþkaný Gül, 3. Boðaz köprüsünün adýnýn Yavuz Sultan Selim olacaðýný söyledi.


Kategori : Sektörden Haberler
29 Mayýs 2013 16:49
17963 kere okundu.
3. köprünün adý belli oldu!

Ýstanbul´da Asya ile Avrupa´yý birbirine baðlayacak 3. köprünün temeli atýlýyor. Cumhurbaþkaný Gül, 3. Boðaz köprüsünün adýnýn Yavuz Sultan Selim olacaðýný söyledi.


Kategori : Sektörden Haberler
29 Mayýs 2013 16:49
17963 kere okundu.

3. köprü projesinin temeli Cumhurbaþkaný Abdullah Gül ve Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan tarafýndan atýldý. Garipçe´de yapýlan temel atma törenine Hayrünnisa Gül ve Emine Erdoðan kol kola geldi. Cumhurbaþkaný Gül, 3. Köprü´nün adýný açýkladý: Yavuz Sultan Selim Köprüsü... 

 
Törende konuþma yapan Baþbakan Erdoðan þunlarý söyledi: ´´Tabii ki bugün 29 Mayýs. Fatih Sultan Mehmet´in Ýstanbul´un Fethi´nin bir karanlýk çaðý kapatarak bir aydýnlýk çaðý açtýðýnýn 560. yýldönümünde sizlerle bir aradayýz. Bu vesile ile bir kez daha Ýstanbul´un fethinin gerçekleþtiren o þanlý padiþahý komutanlarýný rahmetle yad ediyorum. Ruhu þad olsun. Diyor ki Fatih; ´´Hüner, bir þehir bünyâd itmekdür; Reâyâ kalbin âbâd itmekdür.´´ Cihaný titreten Osmanlý´ya sultanlýk eden Fatih Mehmet asýl hünerin þehirler imar etmek ve halkýn kalbini kazanmak olduðunu söylemek istiyor. 
 
Geçmiþimizden aldýðýmýz ilhamla tarih yazmaya devam ediyoruz. Ýstanbul´da yapýlacak yedi eser tüm dünyada kendisinden bahsettirecek. Artýk Ýstanbul´umuzun içerisinde aðýr vasýtalar görmeyeceðiz. Bu köprü ayný zamanda çevreyi korumaya yönelik özellikleri olan bir köprü olacak. Þimdiden hayýrlý olmasýný temenni ediyorum. Ýhalesi yapýlan üçüncü havalimaný da kendisinden dünyada bahsettirecek. Televizyonlarda dinliyorum zaman zaman ´þu kadar aðaç kesiliyor´ diyorlar nerede yapýlýyor haberi yok. Oralarý gezip görse savaþtan çýkmýþ gibi. Yapýlacak havalimanýnda 5 tane pistiyle modern olacak. Ýki havalimaný Ýstanbul´a yetmiyor, yolcularýn þikayetlerini dinliyoruz. Yeni bir ihale daha yapýlýyor. O da KanalÝstanbul ihalesi. Bununla ilgili de çok konuþacaklar. Kervan yolda gerek. 
 
Yapmamýz gerekenler var. Karadeniz´i Marmara´ya baðlamak suretiyle, aðýr tonajlý gemilerin geçiþine imkan saðlayacaðýz. Burada nüfusu Ýstanbul´a çekmek deðil, yerleþik nüfusu buralara doðru daðýtmanýn planlarýný yapýyoruz. Bakýnýz Marmaray 29 Ekim´de açýlýyor. Biraz güneyinden iki tane tüp boðazýn altýndan oradan da yine otomobiller gelip geçecek. Bunlarýn aklý bu tür yatýrýmlarý alýr mý? Alsa bugüne kadar zaten bunlar yapardý. Bir baþka adým da Yaslýada Yassýada demiyorum. Orada Mendere idam edildi. Karar orada verildi. Ýki tane bakaný ayný þekilde. Þimdi biz o adayý ve yanýndaki Sivriadayý demokrasi ve özgürlükler anýtý yapýyoruz. 
 
Haliç´te de yeni bir ihaleye hazýrlanýyoruz. Biz laf üretmiyoruz, iþ üretiyoruz. Gezi Parký´nda ne yaparsanýz yapýn biz kararýmýzý verdik, orada tarihi yeniden ihya edeceðiz. Aðaç dikmek isteyene yer tahsis ediyoruz. 
 
Þu anda köprüler iki buçuk kat kapasite ile çalýþýyor, zaman kaybý yaþanýyor. Geleceðin Türkiye´sini inþa etmeye çalýþýyoruz. Dünyaya örnek bir proje olacak. Biz büyük bir milletiz. Ýstanbul´a yapýlacak her proje Türkiye´nin itibarýný artýracak. Ýþte asrýn projesi Marmaray bitmek üzere. 29 Ekim´de açýlýþýný yapacaðýz."
 
 
Köprünün ismi Yavuz Sultan Selim
 
Kürsüye gelen Cumhurbaþkaný Abdullah Gül ise þu ifadeleri kullandý: Bu mutlu günde, temel atma töreninde bulunmakta büyük memnuniyet duyuyorum. Fatih Sultan Mehmet’i rahmetle anýyoruz. Bu þehri bizlere emanet etti. Ýstanbul sadece bizim deðil, bütün dünyanýn gözbebeði. Bu þehrin sorumluluðunu taþýmak hepimiz için mutluluktur. Çok þükür ülkemiz karanlýk günleri geride býraktý. Ülkemizle gurur duyuyor, övünüyoruz. Türkiye’nin geleceðinin parlak olduðunu dost ve düþmanlar görüyor. Ýki kýta bu kadar yakýn olunca ulaþýmýný da düþünmek zorundayýz. Bunun için köprüler, deniz altý tünelleri yapýlýyor. Birinci köprü Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini, ikinci köprü Fatih Sultan Mehmet’in ismini taþýyor. Üçüncü köprünün ismi Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacaktýr. Hükümetimizin bütün üyelerine teþekkür ediyor, ayrý ayrý tebrik ediyorum. Bu iþi üstlenmek her babayiðidin harcý deðil. Çok ayrýcalýklý proje. Köprünün yapýmýný üstlenenlere teþekkür ediyorum, tebrik ediyorum." 
 
 
 
EmlakJet Haber

#