Hangi Burç Hangi Tarz Salona Sahip Olmalý?
Kiþilik özelliklerimizi yansýtan burçlar, yaþam alanlarýnýn dekorasyonu açýsýndan da tercihlerimizi etkiler. Peki, söz konusu salon dekorasyonu olduðunda, hangi burç, hangi tarz salona sahip olmalý? Ýþte, burçlara göre salon dekorasyon önerileri.
Kategori : Dekorasyon - Tasarým
Bugün 11:13
39915 kere okundu.
Hangi Burç Hangi Tarz Salona Sahip Olmalý?
Kiþilik özelliklerimizi yansýtan burçlar, yaþam alanlarýnýn dekorasyonu açýsýndan da tercihlerimizi etkiler. Peki, söz konusu salon dekorasyonu olduðunda, hangi burç, hangi tarz salona sahip olmalý? Ýþte, burçlara göre salon dekorasyon önerileri.
Kategori : Dekorasyon - Tasarým
Bugün 11:13
39915 kere okundu.

Kiþilik özelliklerimizi yansýtan burçlar, yaþam alanlarýnýn dekorasyonu açýsýndan da tercihlerimizi etkiler. Peki, söz konusu salon dekorasyonu olduðunda, hangi burç, hangi tarz salona sahip olmalý? Ýþte, burçlara göre salon dekorasyon önerileri.

En çok zaman geçirdiðimiz yaþam alanlarýndan biri olan salonlar, kimiz aman günün yorgunluðunu ve stresini atmanýza yardýmcý olurken, kimi zamanda sevdiklerinizle yapacaðýnýz keyifli sohbetlere eþlik eder. Bu açýdan, salonunuzun, sizi yansýtacak ve kendinizi iyi hissettirecek bir atmosfere sahip olmasý gerekir.

Huzurlu ve sýcak yaþam alanlarý oluþturmak için, burçlara göre dekorasyon önerileri ile ev dekorasyonunda sizi yansýtacak seçimlerle, istediðiniz salon görünümüne kavuþabilirsiniz.

Koç

koç burcu dekorasyon önerisi

Yaþam enerjisi yüksek, aktif, cesur ve yaratýcý bir burç olan kaçlarý en iyi yansýtan dekorasyon stili, dinamik ve modern tasarýmlarda öne çýkar. Özgürlüðüne düþkün olan koçlar, kendilerini iyi hissetmeleri için rahat hareket edebilecekleri bir salona ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle, küçük bir salona sahip olsalar bile, salonu daha geniþ ve kullanýþlý hale getirecek minimal mobilyalarý tercih etmelidirler. Kaliteli kumaþlar ve þömine bu burcun tutkulu enerjisini en iyi yansýtacak ürünlerdendir. Diðer yandan, koç burcunun rengi olan kýrmýzýnýn göz alýcý ve cazibeli dokunuþlarýný yansýtacak aksesuarlar, salona daha sýcak ve özgün bir hava katmak için kullanýlmalýdýr.

Boða

boða burcu

Dekorasyonda estetik tasarýmlarý ön planda tutan boðalar, özel bir dekorasyon zevkine sahiptir. Bu doðrultuda gösteriþli ve zengin görünümlü bir salon arayan boðalar için lüks eþyalar ve kaliteli mobilyalar salonun olmazsa olmazlarý arasýnda yer alýr. Ayný zamanda feminen bir tarza sahip olan bu burç için, kaliteli bir halýyla tamamlanmýþ klasik ve avangart mobilyalar ve gümüþ aksesuarlar en uygun dekorasyonu oluþturacaktýr. Toprak tonlarý ve kahverengi boða burcu için en ideal renkler olurken, renkli çiçeklerde salonun estetik görünümüne canlýlýk katmak için tercih edilebilir.

Ýkizler

ikizler burcu dekorasyon

Eðlenceli ve sosyal bir karaktere sahip olan ikizler burcu için en ideal salon, misafirler için düþünülmüþ konforlu ve ferah bir alandýr. Deðiþken yapýlarý nedeniyle, kontrast þýklýðýný kullanmayý seven ikizler, bu açýdan çok renkli dekorasyonlar tercih etmelidir. Renkli perdeler ve pastel tonlarda sade bir halýyla tamamlanmýþ rahat koltuklar ve fonksiyonel sehpalar, bu burcun aradýðý davetkâr salon görünümü oluþturur. Yaný sýra, modern görünümlü duvar kâðýtlarý da, ikizler burcu salon dekorasyonu için doðru bir seçim olacaktýr.

Yengeç

yengeç burcu dekorasyon

En evcimen burç olarak bilinen yengeç burcu için, salon huzur dolu ve ferah bir atmosfere sahip olmalýdýr. Bu doðrultuda, abartýdan uzak bir þýklýk arayan yengeçlerin sade tasarýmlara yönelmesi uygun olacaktýr. Zeminde kullanýlacak ahþap döþemeler salonda aranan doðallýðý verirken;klasik çizgilere sahip, yumuþak ve geleneksel mobilyalar, geçmiþine baðlý yengeç burcunun aradýðý huzurlu þýklýðý saðlamaya yardýmcý olur. Kalabalýk ve karmaþadan hoþlanmaya bu burç, fazla aksesuar kullanmaktan kaçýnmalýdýr. Gümüþ aksesuarlar ve deniz manzaralý tablolar yengeç burcunun salonuna canlýlýk katmak için yeterli olacaktýr.

Aslan

aslan burcu dekorasyon

Gösteriþi seven aslan burçlarýný en iyi yansýtan renk, hiç kuþkusuz altýn rengidir. Her alanda ilgi çekmek isteyen aslanlar için, herkesin dekorasyonlarýna hayran olmasý gerekir. Bu açýdan, salonda kullanýlacak her eþyanýn görkemli ve göz alýcý bir tasarýma sahip olmasý gerekir. Þýk deri koltuklar ya da iþlemeli avangart mobilyalar, aslanýn istediði ilgiyi saðlayacak modellerdir. Altýn rengi varaklý aynalar, lüks halý ve tablolar da, aslaný yansýtacak salonu tamamlayan ögeler arasýndadýr. Diðer yandan kullandýðý eþya ve aksesuarlarýn herkesten farklý olmasýný isteyen aslanlar, aksesuar seçiminde orijinal ve el yapýmý tasarýmlarý tercih etmelidir.

Baþak

baþak burcu dekorasyon

Temizlik ve düzene çok önem veren baþka burcu, salon dekorasyonunda da uyumlu ve düzenli bir atmosfere sahip olmak ister. Minimalist tarzda tasarlanmýþ mobilyalar, huzurlu, dinlendirici ve sade bir salon görünümü arayan bu burca en uygun modellerdir. Beyaz, bej, gri gibi açýk renklerden hoþlanan baþak burcu zarif bir salon dekorasyon zevkine sahiptir. Fazla aksesuar kullanmayý ve sentetik ürünleri sevmeyen baþaklar doðal çiçek, sabun ve dekoratif mumlarla salona canlýlýk ve hareket katabilirler.

Terazi

terazi burcu dekorasyon

Uyum ve dengenin sembolü terazi burçlarý için salonun estetik görünümü konforla birlikte sunmasý gerekir. Bu doðrultuda, dekorasyonda ahenkli parçalarý tercih etmesi gereken teraziler, keskin kenarlý koltuklar yerine daha yumuþak geçiþli kanepeleri tercih etmelidirler. Yeþil, mavi ve sarýnýn tonlarýndan hoþlanan bu burç, ayrýca farklý renk ve desenlerin kontrastýyla hareketli bir salona sahip olabilir. Zamansýz mobilyalarla klasik-modern karýþýmý bir salon dekorasyonu bu burç için en ideal seçenek olacaktýr. Abartýlý aksesuarlar ve aydýnlatma ürünlerinden uzak durmasý gereken terazi burcu için en uygun dekoratif objeler ise, modern biblolar ve bakýr aksesuarlardýr.

Akrep

akrep burcu dekorasyon

Detaycý ve cesur çizgilerde hayat bulan akrep burcunun salonu için, en doðru tercih iddialý ve sýra dýþý tasarýmlar olacaktýr. Ayrýntýlara önem veren akrepler, þýk ve uyumlu parçalarla, cesaretini ortaya koyacak, dikkat çekici bir salon tarzýný kullanmalýdýr. Ýddialý koyu renk tonlarýný seven bu burç için mor, mürdüm ve bordo gibi renkleri salonun bir duvarýnda kullanarak, tutkulu bir atmosfer oluþturmak mümkün olur. Görkemli ve þýk bir görünüme sahip kadife ve saten kumaþlar, sanat eserleri, heykeller ve loþ aydýnlatmalar da, akrep burcuna uygun salon atmosferini tamamlayacak seçimlerdir.

Yay

yay burcu dekorasyon

Özgürlüðü ve doðayý temsil eden yay burcu, seyahat etmeyi ve farklý kültürleri tanýmayý çok sever. Bu özelliðini yaþadýðý alanlara yansýtmak isteyen yaylar için, salonu, bir nevi hatýralarýný sergileyeceði bir alan olmalýdýr. Salonun bir duvarý ya da köþe bölümünde duvar raflarý ve çerçevelerle hazýrlanacak bir niþ, anýlarýna düþkün yaylar için, huzurlu ve kullanýþlý bir salon yaratacaktýr. Yaylarýn aradýðý konforlu ve özgür ortamý oluþturacak, iþlevsel ve pratik mobilyalar ile misafir aðýrlamayý keyfe dönüþtüren büyük yemek masalarý, bu burcun salon dekorasyonunda mutlaka olmasý gereken parçalardýr.

Oðlak

kova burcu dekorasyon

Dekorasyonda uyum ve estetiðe çok önem veren oðlaklarýn çalýþkan ve disiplinli yapýlarý, salon görünümlerinde de kendini gösterir. Oðlak burcunun salonu, aðýrbaþlý, lüks ve estetik bir görüme sahip olmalýdýr. Bu doðrultuda, statü ve lüksü simgeleyen, kahverengi deri koltuklar, pastel tonlarda perde ve halýlarla, salona zengin ve þýk bir görünüm katacaktýr. Ayrýca, eskitme görünümü dekoratif objeler, doðal ahþap dolap ve kitaplýklar, geleneklerine baðlý oðlaklarýn salonu için en doðru seçimlerdendir.

Kova

kova burcu dekorasyon

Entelektüel ve yaratýcý özellikleri ile bilinen kova burçlarý, salonlarý için, teknolojiyle iç içe, ayný zamanda sosyal çevrelerine uyum saðlayacak sohbet odaklý bir dekorasyonu tercih eder. Rahat ve kural dýþý bir salon görünüm arayan bu burca en uygun salon, hiç kuþkusuz, modern tarzda olmalýdýr. Baðýmsýzlýðýna düþkün kovalar için, az eþya çok kullaným prensibi doðrultusunda fonksiyonel ve minimal mobilyalar tercih edilmeli ve hareket alaný artýrýlmalýdýr. Teknolojik eþyalarla döþenmiþ bir salon kendini en iyi hissedeceði alan olacaktýr. Fark yaratan objeleri kullanmayý seven kova burcunun salonunda, soyut, sürrealist sanat eserlerine de yer verilmelidir.

Balýk

balýk burcu dekorasyon

Romantik tarzý ile dikkat çeken balýk burcu, dekorasyonda çoðunlukla nötr ve açýk renkleri tercih eder. Konforu ön planda tutan bu burcun salonu, geleneksel tarzda, fakat yumuþak dokunuþlarla ve renklerle hareketlendirilmiþ olmalýdýr. Bu açýdan, rahat kanepe ve koltuklar ya da köþe takýmlarý, balýk burcunun salonu için idealdir. Gerçek dünyadan uzaklaþýp hayal kurabileceði bir salona ihtiyaç duyan bu burcun aksesuar seçimi ise canlý pastel renklerden yana olmalýdýr.

 

alýntýdýr : http://www.milliyetemlak.com/dergi/burclara-gore-salon-dekorasyonu/


#