Yeni Evleneceklere Misafir Odasý Dekorasyon Önerileri
Evlilik kararý alan çiftler, evlerini dekore ederken tarzlarýný yansýtan, kullanýþlý ve rahat mobilyalarý tercih ediyor. Misafir odalarý için genellikle spor ve modern tarzdaki eþyalar seçiliyor.
Kategori : Dekorasyon - Tasarým
09 Haziran 2017 11:29
22015 kere okundu.
Yeni Evleneceklere Misafir Odasý Dekorasyon Önerileri
Evlilik kararý alan çiftler, evlerini dekore ederken tarzlarýný yansýtan, kullanýþlý ve rahat mobilyalarý tercih ediyor. Misafir odalarý için genellikle spor ve modern tarzdaki eþyalar seçiliyor.
Kategori : Dekorasyon - Tasarým
09 Haziran 2017 11:29
22015 kere okundu.

Evlilik kararý alan çiftler, evlerini dekore ederken tarzlarýný yansýtan, kullanýþlý ve rahat mobilyalarý tercih ediyor. Misafir odalarý için genellikle spor ve modern tarzdaki eþyalar seçiliyor. Yeni evlenecekler; hem masraflarý azaltmak, hem de sade, ferah bir görünüm oluþturmak için misafir odalarýný dekore ederken minimalist tarza yöneliyor.

Dekorasyonda temel ihtiyaçlarýnýza öncelik verin

misafir odasý

Yeni evleneceklere misafir odasý dekorasyonu için sunulan alternatifler arasýnda genellikle fazla gösteriþli ve süslü parçalar bulunuyor. Oysa yeni bir yuva kuranlarýn eþya seçiminde önceliði, temel ihtiyaçlarýna vermesi gerekiyor. Bu nedenle evlilik kararý alan çiftler, misafir odalarýný dekore etmek için kullanýþlý ve fonksiyonel mobilyalarý tercih ediyor.

Siz de evinizi dekore ederken ihtiyaçlarýnýzý göz önünde bulundurursanýz; hem masraflarýnýzý azaltabilir, hem de evinizi daha kullanýþlý bir hale getirebilirsiniz. Örneðin evinizde misafirler için ayýrabileceðiniz bir yatak odasý yoksa, salonunuz için yataklý koltuk takýmlarý satýn alabilirsiniz. Sandýklý koltuk takýmlarý ve dolaplý televizyon üniteleri sayesinde fazla eþyalarýnýzý saklayabileceðiniz ekstra depolama alaný kazanabilirsiniz. Kitaplarýnýz, yemek takýmlarýnýz ve aksesuarlarýnýz için kitaplýk ya da gümüþlük þeklindeki vitrin takýmlarýný kullanabilirsiniz.

Evinizin mimari yapýsýna uygun eþyalar tercih edin

yeni evlenecek çift evleri

Çiftler, evlilik hazýrlýklarý yaparken mobilya seçiminde aceleci davranabiliyor. Satýn alýnan mobilyalar, yerleþilen evin mimari yapýsýna uygun olmayabiliyor. Odalara sýðmayan eþyalar, dekorasyon açýsýndan zorluklar yaþanmasýna yol açýyor. Bu durumla karþýlaþmamak için öncelikle taþýnacaðýnýz evdeki odalarýn ölçülerini almalý ve eþyalarýnýzý bu ölçülere uygun olarak seçmelisiniz. Halý, perde, aydýnlatma gibi eþyalarýn seçimini taþýnma iþinden sonraya býrakmalýsýnýz. Eviniz küçükse, duvarlar kiriþ ve kolonlarla bölünmüþse uygulama kolaylýðý açýsýndan duvar kaðýdý yerine desenli badana yaptýrmayý tercih edebilirsiniz. Henüz ev tutmadýysanýz; köþe koltuk, tek parça televizyon ünitesi ve vitrin takýmý gibi büyük mobilyalar yerine; her eve rahatlýkla sýðabilecek küçük parçalý mobilyalar satýn alýnarak yerleþme sürecini kolaylaþtýrabilirsiniz.

Tarzýnýzý yansýtmaktan çekinmeyin

Yeni bir ev kurmaya hazýrlanan çiftler, misafir odasý dekorasyonu için alýþveriþe çýktýklarýnda baþkalarýnýn fikirlerinden etkilenip tarzlarýna uygun olmayan eþyalar satýn alabiliyorlar. Zevklerini yansýtmayan eþyalarý kullanmak, kiþilerin eve alýþma sürecini zorlaþtýrabiliyor. Böyle bir durumla karþýlaþmak istemiyorsanýz, misafir odanýzý dekore ederken baþkalarýnýn fikirlerine danýþsanýz da kendi tarzýnýza öncelik vermelisiniz. Eþya seçimine koltuk takýmlarýndan baþlayabilir, diðer eþyalarýnýzý koltuklarýnýza göre seçerek iþinizi kolaylaþtýrabilirsiniz. Misafir odanýza romantik bir hava katmak istiyorsanýz modasý hiç geçmeyen vintage mobilyalara yönelebilirsiniz. Yaþam alanlarýnýzda sadeliðe ve rahatlýða öncelik veriyorsanýz spor dekorasyonu, doðal ve nostaljik tasarýmlarý beðeniyorsanýz rustik dekorasyonu tercih edebilirsiniz.

alýntý : http://www.milliyetemlak.com/dergi/yeni-evleneceklere-misafir-odasi-dekorasyon-onerileri/


#