Küçük Evleri Büyük Göstermek Ýçin Tüyolar
Küçük, dar ve karanlýk bir yaþam alanýnýz varsa çeþitli yöntemler sayesinde mevcut alaný olduðundan ferah ve aydýnlýk bir hale getirmeniz mümkün.
Kategori : Dekorasyon - Tasarým
09 Haziran 2017 11:28
27596 kere okundu.
Küçük Evleri Büyük Göstermek Ýçin Tüyolar
Küçük, dar ve karanlýk bir yaþam alanýnýz varsa çeþitli yöntemler sayesinde mevcut alaný olduðundan ferah ve aydýnlýk bir hale getirmeniz mümkün.
Kategori : Dekorasyon - Tasarým
09 Haziran 2017 11:28
27596 kere okundu.

Küçük, dar ve karanlýk bir yaþam alanýnýz varsa çeþitli yöntemler sayesinde mevcut alaný olduðundan ferah ve aydýnlýk bir hale getirmeniz mümkün. Evinizin duvarlarýný açýk renklere boyayarak bulunduðunuz alaný olduðundan daha geniþ gösterebilirsiniz. Koyu renkler evlere daha basýk ve kasvetli bir hava katýyor. Bu sebeple gökyüzü mavisi, krem, gümüþ, beyaz, pudra pembe gibi renkleri tercih edebilirsiniz. Ayný zamanda enine çizgilerin yerine kullanacaðýnýz boyuna çizgiler de evde geniþlik etkisi yaratýyor. Tavanýn olduðundan daha geniþ görünmesini istiyorsanýz eðer tavan ve duvarda kullanýlan renklerin ayný olmasýna özen gösterebilirsiniz.

Mobilya seçiminin önemi

küçük evler

Evinizin küçüklüðünden þikayetçiyseniz mobilya seçiminde de ideal boyutlardaki ürünleri tercih edebilirsiniz. Eviniz dar ve küçükse geniþ oturma gruplarý yerine yer tasarrufu saðlayacak modelleri seçebilirsiniz. Örneðin L koltuk modelleri size bu noktada avantaj saðlýyor. Duvarlarýnýzda olduðu gibi eviniz için seçeceðiniz mobilyalarda da açýk renkleri kullanabilirsiniz. Ayný zamanda cam gibi þeffaf dekoratif ürünler ve mobilyalar da evinizi olduðundan daha geniþ gösterir. Cam sehpalar, masalar ve kullanacaðýnýz çeþitli boyutlardaki aynalar daha ferah bir ortam oluþmasýný saðlýyor.

Gereksiz eþyalara elveda

küçük ev dekorasyonu

Evinizi olduðundan geniþ ve aydýnlýk göstermek istiyorsanýz tüm gereksiz eþyalarýnýzla vedalaþmanýn tam zamaný! Az ve öz aksesuar kullanarak evinizi klostrofobik ev tamlamasýndan kurtarabilirsiniz. Göz yoran eþyalar her zaman evleri daha karmaþýk ve karanlýk gösteriyor. Iþýðý yansýtmaya yardýmcý olan parlak renklerdeki aksesuarlar, evinize aydýnlýk bir görünüm kazandýrýyor. Birkaç parça ürün veya çerçeve yerine tek bir çerçeve ile tüm ilgiyi o noktaya çekebilirsiniz. Böylelikle ilgi daðýlmayarak tek bir noktada toplanýyor.

Daha ferah alanlar için aynalar

ev dekorasyonu

Evinize hem þýklýk katan hem de daha ferah bir görünüm kazandýran aksesuarlar hiç þüphesiz ki aynalar. Karanlýk, küçük ve dar bir eviniz varsa aynalarýn parýltýsý ve þýklýðý yardýmýnýza koþuyor. Boydan boya kaplanan aynalar, evinizi olduðundan büyük göstermenize imkan tanýyor. Çerçeveli veya çerçevesiz ayna modellerinden seçiminizi yaparak yaþam alanlarýnýzýn geniþliðini büyük ölçüde arttýrabilirsiniz.

Sade ve açýk renkli perdeler

Pencerelerinizi özgür býrakmaya ne dersiniz? Bol iþlemeli, kabarýk ve uzun perdelerin yerine daha sade modelleri tercih edebilirsiniz. Bu yöntem evinizi daha ferah göstermenize yardýmcý oluyor. Gösteriþli perdeler yerine ince ve açýk renkli perdeleri seçmelisiniz.

Küçük ve dar evleri daha geniþ gösterme konusundaki bir diðer önemli nokta ise ýþýk. Eviniz gün ýþýðýný ne kadar çok alýyorsa o kadar aydýnlýk olur. Aydýnlatma ürünleri ile evinizi mümkün olduðunca aydýnlatabilirsiniz.


#