Konut Kredisi Yapýlandýrma Nasýl Gerçekleþir?
Kredi yapýlandýrmasý ödemekte olduðunuz kredinin kapatýlmasý ve size þu anki faiz oranlarýyla yeni bir kredi açýlmasý anlamýna gelir.
Kategori : Gayrimenkul Rehberi
10 Mart 2017 15:52
21777 kere okundu.
Konut Kredisi Yapýlandýrma Nasýl Gerçekleþir?
Kredi yapýlandýrmasý ödemekte olduðunuz kredinin kapatýlmasý ve size þu anki faiz oranlarýyla yeni bir kredi açýlmasý anlamýna gelir.
Kategori : Gayrimenkul Rehberi
10 Mart 2017 15:52
21777 kere okundu.

Birçok kredi türü için kullanabileceðiniz kredi yapýlandýrma fýrsatýný konut kredisi ödemelerinizde de rahatlýkla kullanabilirsiniz. Konut kredisi yapýlandýrma ile ödemelerinizi kolaylaþtýrabilir ve yapýlandýrmayý gerçekleþtirdiðiniz andaki faiz oranlarýyla kredi ödeme imkaný yakalayabilirsiniz. Bunun dýþýnda, kredinizi yeniden yapýlandýrarak taksitlerinizi azaltýp artýrabilir ve daha az faiz ödeyebilirsiniz.

Konut Kredisi Yapýlandýrma Aþamalarý Nelerdir?

Ýlk olarak yeniden yapýlandýrma iþleminin hangi banka aracýlýðýyla yapýlacaðýný belirlemelisiniz. Birçok banka, kredi yapýlandýrma hizmeti sunduðundan sizin için en avantajlý olan bankayý kolaylýkla seçebilirsiniz. Bankanýzý belirledikten sonra; gelir belgeniz, tapu fotokopisi ve kimlik belgeniz ile seçtiðiniz bankanýn herhangi bir þubesine giderek baþvuru yapabilirsiniz.

Eðer baþvurunuz olumlu sonuçlanýr ve kredi yapýlandýrmasý yeni bankanýz tarafýndan onaylanýrsa eski bankanýzdan kapama yazýsý almanýz gerekir. Kapama yazýsý güncel borcunuzu gösterir ve bu borcun ödenmesi durumunda ev üzerinde bulunan ipoteðin kalkacaðýný teyit eder. Kapama yazýsý gönderildikten sonra evinize yeni bankanýz tarafýndan eksper gönderilir ve eksper raporunun olumlu olmasý durumunda kredi kullaným aþamasýna geçilir. Kullaným aþamasýnda yeni bankanýzýn tapu görevlisi ile birlikte evinize 2. derece ipotek konulur. Daha sonra eski bankanýzýn gönderdiði kapama yazýsýndaki borç miktarý yeni bankanýz tarafýndan kredi edilir. Son olarak eski bankanýz, yeni bankanýza ipotek kaldýrma yazýsý gönderir ve bu yazý ile eski bankanýzýn ipoteði kaldýrýlmýþ olur. Bununla birlikte yeni bankanýzýn 2. derece olan ipoteði 1. derece olur ve konut kredisi yapýlandýrma iþlemi tamamlanýr.

Konut Kredisi Yapýlandýrmasýnda Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ýlk olarak, konut kredinizi yapýlandýrmadan önce anlýk faiz oranlarýnýn konut kredisi aldýðýnýz zamandaki faiz oranlarýndan daha düþük olmasýna dikkat etmelisiniz. Aksi taktirde ödeyeceðiniz faiz miktarýnda artýþ yaþayabilirsiniz. Bu durum þu anki þartlarda pek mümkün deðil çünkü, son günlerde faiz oranlarýnda yaþanan büyük düþüþün, bu durumu engellediði ve ödeyeceðiniz faiz miktarlarýný azaltma eðiliminde olduðunu rahatlýkla söyleyebiliriz. Fakat siz yine de kredinizi yapýlandýrmadan önce, krediyi ilk aldýðýnýz andaki faiz oraný ile anlýk faiz oranýný karþýlaþtýrmayý unutmayýn. Ayrýca yeniden yapýlandýrma dosya masrafýnýn da faiz indiriminden elde edeceðiniz kardan daha az olmasý gerekir. Aksi halde, yeniden yapýlandýrmanýn avantajýndan bahsetmek mümkün olmaz.

Yapýlandýrma masraflarýnýn ve faiz oranlarýnýn bankalar arasýnda deðiþkenlik gösterdiðini unutmamalý ve yapýlandýrma için baþvuru yapmadan önce bankalarý iyice araþtýrmalý ve sizin için en avantajlý olan bankayý seçmelisiniz.

 

http://www.milliyetemlak.com/dergi/konut-kredisi-yapilandirma/


#