En fazla evli erkekler konut kredisi çekiyor
Konut kredisi çekerken internetten neler aranýyor?
Kategori : Kredi Haberleri
14 Nisan 2016 10:22
23859 kere okundu.
En fazla evli erkekler konut kredisi çekiyor
Konut kredisi çekerken internetten neler aranýyor?
Kategori : Kredi Haberleri
14 Nisan 2016 10:22
23859 kere okundu.

Yýlsonuna doðru azalmakta olan konut kredisi arayýþlarý, 2016’nýn ilk haftasý ile beraber yeniden yükseliþe geçti. Son 6 aylýk döneme baktýðýmýzda, ocak ayýnýn ilk 2 haftasý arama motorlarýnda konut kredisi arayýþlarýnýn en üst seviyeye ulaþtýðý dönem oldu.

Kullanýcýlarý Konut Kredisi Aramalarýnda Kullandýklarý Terimler

Kullanýcýlarýn en çok “konut kredisi hesaplama”, “en uygun konut kredisi” ve “konut kredisi faiz oranlarý” terimlerini tercih ettikleri görülürken, Garanti Bankasý bankalar arasýnda en çok arama hacmini arttýran banka oldu. Garanti Bankasý, konut kredisi aramalarýnda 2016 ocak ayý içerisinde, 2015 aralýk ayýna kýyasla %72 gibi yüksek bir oran ile arttýrdý. Bu sýralamada Garanti Bankasý’ný Halkbank ile Ziraat Bankasý takip etti. Yine güncel oranlarý dönemin en iyi oraný olan Finansbank ise arama motorlarýndaki hacmini %12 arttýrdýðý görüldü. Bu dönem içerisinde arama hacimlerinde en fazla yüzde kaybeden bankalar ise sýrasýyla, Akbank ve Yapý Kredi oldu. 

En Fazla Evli Erkekler Konut Kredisi Talebinde Bulundu

Hesapkurdu üzerinden yapýlan konut kredisi baþvurularýný analiz ettiðimizde ise konut kredisi arayýþýndaki kullanýcýlarýn büyük bir çoðunluðunun evli erkeklerden oluþturduðunu gözlemlemekteyiz. 
Konut Kredisi Talebinin Büyük Kýsmý 25 - 44 Yaþ Aralýðýndaki Kiþilerden Geldi
Kullanýcýlarýn 3’te 2’lik bölümünün 25-44 yaþ aralýðýndaki kitlenin oluþturduðu gözlendi.


 
Nüfusa Göre Oranlandýðýnda En Fazla Konut Kredisi Baþvuru Yapan Þehrimiz Ankara Oldu

Nüfusuna göre oranladýðýmýzda, en fazla baþvurunun Ankara’dan geldiði görülürken, Ankara’yý sýrasýyla Adana ve Ýstanbul takip etti. Kadýnlarýn baþvurularýnýn en yoðun olduðu þehirler ise sýrasýyla Ankara, Ýzmir ve Ýstanbul oldu.

 

Konut Ýpotekli Ýhtiyaç Kredisi Talebi Bir Ayda %120 Artýþ Gösterdi

Konutunuzu teminat olarak göstererek, ihtiyaç kredisinden farklý biçimde, yüksek tutarlý ve 36vade ile kredi kullanmanýzý saðlayan konut ipotekli ihtiyaç kredisi aramalarý ise arama motorlarýnda son 12 ayýn zirvesine ulaþarak, 2015 aralýk ayýna kýyasla %120 artýþ gösterdi. 
Kaynak: Hesapkurdu.com


#